Csirkehúsleves metélt tésztával
2013-11-21- Várható: 4 tányér Csirkehúsleves metélt tésztával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Régen a csirkehúslevesből a húst és a zöldségeket is kiszedték, s külön tálalták. Nos én mindent benne hagytam. Ettől lehet, hogy nem olyan szép, de higgyétek el, nagyon finom. A húst persze lehet külön is fogyasztani.
Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb
- 1 db csirkefarhát
- 2 db csirkeszárny
- 4 db csirkenyak
- 3 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chilipaprika
- 3 zellerlevél
- 5 szál petrezselyem
- 10 dkg metélt tészta
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A húsokat egy lábasban vízzel felöntve felteszem főni.
Lépés: 2
Közben a zöldségeket megpucolom, felvágom, beleteszem a levesbe, fűszerezem.
Lépés: 3
A tésztát megfőzöm.
Lépés: 4
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, tálalok. A levesbe teszek tésztát, s vágok bele chilipaprikát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet