Csirke hamburger
2012-11-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Csirke hamburger 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Sokan úgy gondolják, hogy jó hamburgert csak marhahúsból lehet készíteni, pedig az egészségesebb ételeket kedvelők számára a csirkehús is kiváló alternatíva lehet, csupán arra kell odafigyelni, hogy sütés közben ne szárítsuk ki azt.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemell
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 csipet bazsalikom
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 db tojás
- 0,5 dl tej
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- liszt a panírozáshoz
- friss zöldségek
- majonéz
- 4 db hamburger zsemle
Elkészítés:
Lépés: 1
A jól lehűtött darált csirkemellet tegyük bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsa felét, a tejet és a fűszereket. A hozzávalókat dolgozzuk el, de ügyeljünk arra, hogy a csirkehús maradjon laza. Ha kész volnánk, akkor a hamburger alapot 30 percre tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hogy a hideg hús miatt könnyebben össze lehessen állítani a pogácsákat.
Lépés: 2
Ha a hús megpihent, akkor készítsünk belőlük 4 db egyforma, korong alakú pogácsát. Ha ezzel megvolnánk, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy bepanírozzuk őket. Ehhez zsemlemorzsa második felét keverjük el a sajttal, a tojásokat verjük fel, és egy tányérra szórjunk lisztet.
Lépés: 3
A szokásos módon panírozzuk be a pogácsákat, vagyis forgassuk meg őket a lisztben, a tojásban és végül a sajtos zsemlemorzsában. Ha ezzel megvolnánk, akkor közepes lángon, kevés olajban süssük meg a csirke hamburgereket. A húsok megsütésére oldalanként 3-3 perc elegendő, ügyeljünk arra, hogy ne száradjanak ki.
Lépés: 4
Vágjuk ketté a hamburger zsemléket, tegyük beléjük a friss zöldségeket és a húspogácsákat, végül öntsük rájuk a majonézt. A kész csirke hamburgert frissen, jó társaságban hideg sör mellett fogyasszák.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet