Csípős-savanyú leves
2013-06-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Csípős-savanyú leves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 28perc
Hozzávalók:
- 15 dkg gomba
- 1 db póréhagyma
- 8 dkg császárszalonna
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl fehérborecet
- 3 db tojás
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg erős chiliszósz
- csipetnyi só
- csipetnyi őrölt bors
- 10 dkg garnélarák
- 5 dkg édes-savanyú szósz
Elkészítés:
Lépés: 1
A gombát, a póréhagymát és a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd 1 liter sós vízben a garnélarákkal együtt 5 percig főzzük.
Lépés: 2
Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a fehérborecetet, a zöldborsót, a chiliszószt, az édes-savanyú szószt és ízlés szerint borsot, majd tovább főzzük.
Lépés: 3
A tojásokat felütjük, elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe lassan belecsurgatjuk.
Lépés: 4
Forró csészékben tálaljuk, póréhagymával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
239,6 kcal -
Fehérje
7,1 g -
Zsír
15,5 g -
Szénhidrát
16,3 g -
Rost
1,5 g