Cseresznyés vadkacsa

2013-10-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Cseresznyés vadkacsa 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 1:40 óra
  • Kész: 1:46 óra

Hozzávalók:

  • 2 kisebb, konyhakész vadkacsa
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál paradicsompüré
  • kb. 5 dl édes vörösbor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi szegfűszeg
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 50 dkg cseresznye

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsát 6-6 részre daraboljuk, besózva félretesszük.

Lépés: 2

A szalonnát kis kockákra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk.

Lépés: 3

A szalonnát a fele olajon kisütjük, és először a hagymát, majd a zöldséget megfuttatjuk rajta. A húst hozzáadva tovább pirítjuk, a paradicsompürét belekeverjük: a bor felével meg egy kevés vízzel fölöntjük, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt vajpuhára pároljuk, elfövő levét folyamatosan pótoljuk.

Lépés: 4

A húst egy másik edénybe átszedjük. Levét 10 percig állni hagyjuk, ezalatt a zsírja feljön a tetejére, ezt leöntjük róla (különben a mártásban később kicsapódik), majd átszűrjük, áttörjük.

Lépés: 5

A maradék 3 evőkanál olajon a lisztet barnára pirítjuk, a cukrot hozzáadjuk és a kacsa párolólevét ráöntjük. Kevergetve fölforraljuk, ha túl sűrű lenne egy kevés borral hígítjuk. A fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezzük; a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Lépés: 6

A cseresznyét kimagozzuk, és a mártásba szórjuk, hozzáadva azt a kevés gyümölcslevet is, ami a magozásnál kicsöpögött belőle. A húsra öntjük, 2-3 percig forraljuk, végül sült burgonyával tálaljuk.

Vendéglátóhelyek:

Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    3395 kJ/812 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Greek Mojito koktél
Greek Mojito koktél

Rakjuk a barna cukrot, a citromlevet, majd a mentaleveleket és a lime darabokat a pohárba.

Close