Cseresznyés vadkacsa
2013-10-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Cseresznyés vadkacsa 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 1:40 óra
- Kész: 1:46 óra
Hozzávalók:
- 2 kisebb, konyhakész vadkacsa
- só
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 közepes petrezselyemgyökér (fehérrépa)
- 6 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál paradicsompüré
- kb. 5 dl édes vörösbor
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipetnyi őrölt fahéj
- 1 csipetnyi szegfűszeg
- 1/2 citrom reszelt héja
- 50 dkg cseresznye
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsát 6-6 részre daraboljuk, besózva félretesszük.
Lépés: 2
A szalonnát kis kockákra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát finomra, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk.
Lépés: 3
A szalonnát a fele olajon kisütjük, és először a hagymát, majd a zöldséget megfuttatjuk rajta. A húst hozzáadva tovább pirítjuk, a paradicsompürét belekeverjük: a bor felével meg egy kevés vízzel fölöntjük, lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt vajpuhára pároljuk, elfövő levét folyamatosan pótoljuk.
Lépés: 4
A húst egy másik edénybe átszedjük. Levét 10 percig állni hagyjuk, ezalatt a zsírja feljön a tetejére, ezt leöntjük róla (különben a mártásban később kicsapódik), majd átszűrjük, áttörjük.
Lépés: 5
A maradék 3 evőkanál olajon a lisztet barnára pirítjuk, a cukrot hozzáadjuk és a kacsa párolólevét ráöntjük. Kevergetve fölforraljuk, ha túl sűrű lenne egy kevés borral hígítjuk. A fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezzük; a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Lépés: 6
A cseresznyét kimagozzuk, és a mártásba szórjuk, hozzáadva azt a kevés gyümölcslevet is, ami a magozásnál kicsöpögött belőle. A húsra öntjük, 2-3 percig forraljuk, végül sült burgonyával tálaljuk.
Vendéglátóhelyek:
- Emma Vendéglő, Pilisszentkereszt
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
- Az Ön vendéglátóhelye/szolgáltatása
Ha szeretne idekerülni, kattintson a “Vendéglátóhelyek részére” menüpontra!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
3395 kJ/812 kcal