Császármorzsa
2013-02-21- Várható: Császármorzsa 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 50perc
“A császármorzsa receptje alig nehezebb a palacsinta receptjénél, ráadásul sokkal szaporább az elkészítése. A császármorzsa titka, hogy sütés közben kicsit oda kell pirítani, karamellizálni kell a hozzávalóit.”
Hozzávalók:
- 30 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 3 db tojás
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg mazsola
- porcukor
- lekvár, vagy szörp
Elkészítés:
Lépés: 1
Először áztassuk be a búzadarát fél liter tejbe, hogy a császármorzsa ne legyen tőle ropogós. A maradék tejbe áztassuk be a mazsolát is, hogy az is puha legyen.
Lépés: 2
Ha a búzadara magába szívta a tejet, akkor adjuk hozzá a lisztet, a mazsolát és a vaníliás cukrot, majd jól keverjük el őket.
Lépés: 3
Válasszuk szét a tojásokat – a sárgáját és a cukrot keverjük addig egy mixerrel, amíg ki nem fehérednek, majd keverjük hozzá a „grízes” masszához. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, majd azt is forgassuk hozzá a masszához.
Lépés: 4
A palacsinta tésztánál valamivel sűrűbb masszát palacsintasütőben kell kisütni. Ehhez olvasszunk meg egy kis a vajat, majd oszlassunk el a sütőben egy adagot a masszából. A császármorzsa tésztája persze sokkal vastagabb a palacsintáénál, ezért dupla-tripla mennyiséget kell a serpenyőbe önteni.
Lépés: 5
Ha a császármorzsa egyik oldala megsült, akkor fordítsuk meg, majd két fakanál segítségével kezdjük el széttépkedni. Ezt addig végezzük, amíg a desszertünk morzsa állagú nem lesz. A császármorzsát ez után is pirítsuk még egy kicsit, hogy karamellizálódjanak a hozzávalói.
Lépés: 6
Az elkészült császármorzsát még forrón, lekvárral, vagy szörppel leöntve és porcukorral megszórva kínálják.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet