Császármorzsa #1
2013-11-30- Várható: Császármorzsa 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 8perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 53perc
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 5 dl tej
- 2 dl szénsavmentes ásványvíz
- 30 dkg búzadara
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 1 db citrom
- 5 dkg mazsola
- 3 cl fehér rum
- 1,5 dl olaj
- 3 dl baracklekvár
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A citrom héját lereszeljük, a mazsolát a fehér rumba áztatjuk, majd kis időre állni hagyjuk.
Lépés: 2
A tojások sárgáját elkeverjük tejjel, cukorral, kevés sóval. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumba áztatott mazsolát, és ásványvízzel felöntjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a masszához, majd állandó keverés mellett a búzadarát is beleöntjük. 15-20 percig pihentetjük.
Lépés: 3
Összeérés után nagyobb serpenyőbe tesszük, és forró olajban, állandó keverés mellett megpirítjuk.
Lépés: 4
Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1114,7 kcal -
Fehérje
13,1 g -
Zsír
83,1 g -
Szénhidrát
111,2 g -
Rost
4,1 g