Császármorzsa #1

2013-11-30
Császármorzsa
  • Várható: Császármorzsa 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 8perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 53perc

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 30 dkg búzadara
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl fehér rum
  • 1,5 dl olaj
  • 3 dl baracklekvár
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát a fehér rumba áztatjuk, majd kis időre állni hagyjuk.

Lépés: 2

A tojások sárgáját elkeverjük tejjel, cukorral, kevés sóval. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumba áztatott mazsolát, és ásványvízzel felöntjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a masszához, majd állandó keverés mellett a búzadarát is beleöntjük. 15-20 percig pihentetjük.

Lépés: 3

Összeérés után nagyobb serpenyőbe tesszük, és forró olajban, állandó keverés mellett megpirítjuk.

Lépés: 4

Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

  • Baileys trüffel

    Baileys trüffel

  • Stíriai metélt

    Stíriai metélt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1114,7 kcal
  • Fehérje

    13,1 g
  • Zsír

    83,1 g
  • Szénhidrát

    111,2 g
  • Rost

    4,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Grapefruit saláta almával, naranccsal, sárgarépával és újhagymával
Grapefruit saláta almával, naranccsal, sárgarépával és újhagymával

A grapefruitot és a narancsot meghámozzuk, a fehér héját leszedjük, majd gondosan kifilézzük, nehogy a salátánk keserű legyen. Ezután gerezdekre bontjuk, majd éles késsel a héja alá nyúlva kifejtjük a...

Close