Császármorzsa #1

2013-11-30
Császármorzsa
  • Várható: Császármorzsa 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 8perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 53perc

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dl tej
  • 2 dl szénsavmentes ásványvíz
  • 30 dkg búzadara
  • csipet só
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 5 dkg mazsola
  • 3 cl fehér rum
  • 1,5 dl olaj
  • 3 dl baracklekvár
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A citrom héját lereszeljük, a mazsolát a fehér rumba áztatjuk, majd kis időre állni hagyjuk.

Lépés: 2

A tojások sárgáját elkeverjük tejjel, cukorral, kevés sóval. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumba áztatott mazsolát, és ásványvízzel felöntjük. A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a masszához, majd állandó keverés mellett a búzadarát is beleöntjük. 15-20 percig pihentetjük.

Lépés: 3

Összeérés után nagyobb serpenyőbe tesszük, és forró olajban, állandó keverés mellett megpirítjuk.

Lépés: 4

Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

  • Whisky praliné

    Whisky praliné

  • Vodkamálna bonbon

    Vodkamálna bonbon

  • Baileys trüffel

    Baileys trüffel

  • Stíriai metélt

    Stíriai metélt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1114,7 kcal
  • Fehérje

    13,1 g
  • Zsír

    83,1 g
  • Szénhidrát

    111,2 g
  • Rost

    4,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close