Citromleves
2013-11-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Citromleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
A citromleves az egyik legfinomabb hűsítő finomság, amit leggyakrabban nyáron szoktuk elkészíteni. Ebben a gyümölcslevesben azt szeretem legjobban, hogy nagyon könnyű, így bármikor, lelkiismeret furdalás nélkül fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
- 4 db citrom
- 1,5 l tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint citromlé
- fél csipet só
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a citromokat pucoljuk meg úgy, hogy a fehér héjából a lehető legkevesebb maradjon a gyümölcs húsán, majd karikázzuk fel őket, miközben igyekezzünk megszabadulni a magoktól. A művelet során kicsepegő citromlevet még csak véletlenül se öntsük ki, mert az kell a levesbe.
Lépés: 2
A tejből és a pudingporból készítsünk egy híg pudingot (a 1,5 liter tej az 3x mennyiség), majd a forró pudingba tegyük bele a citromkarikákat, illetve ízlés szerint a cukrot, a citromlevet és a pici sót. Már nem kell tovább főzni a citromlevest, csak fedő alatt hagyjuk egy kicsit ázni a citromkarikákat a forró lében.
Lépés: 3
Ezt követően jól hűtsük be a citromlevest, és utána kínáljuk.
Átlag értékelés
(4.3 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet