Chilis rák

2012-12-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Chilis rák 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 20 dkg fagyasztott, előfőzött királyrák
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 4 újhagyma
  • arasznyi póréhagyma
  • 1-1 piros, zöld és sárga húsú paprika
  • 4 paradicsom
  • 2 közepes burgonya
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 2 erőleves kocka
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 3-3 piros és zöld chilipaprika
  • 2 doboz (80 dkg) konzerv bab (kidney bean)
  • fél kiskanál pirospaprika
  • 1 kiskanál citromlé

Elkészítés:

Lépés: 1

A rákot szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a fokhagymát finomra, a többit kis kockákra vágjuk, beleértve a meghámozott, kimagozott paradicsomot meg a burgonyát is.

Lépés: 2

A zöldségeket az olajon, kevergetve, 8-10 percig pároljuk, majd kb. 1 liter vízzel fölöntjük.

Lépés: 3

A leveskockát belemorzsoljuk, a borral ízesítjük. Közben a chilipaprikákat kimagozzuk, vékonyan fölszeleteljük, és a babbal együtt a leveshez keverjük.

Lépés: 4

Kissé megsózzuk, a pirospaprikával meg a citromlével ízesítjük, végül a rákot is hozzáadva 4-5 percig főzzük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    735 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Speyside Highball koktél
Speyside Highball koktél

Töltsük fel jégkockákkal a highball poharat.

Close