Céklás heringsaláta
2013-09-27- Konyha: Skandináv
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Céklás heringsaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 30perc
Ha szereti az olyan ételeket, amelyek nemcsak finomak, hanem a szemet is gyönyörködtetik, akkor próbálja ki a céklás heringsaláta receptünket. Ebben a salátában a hering jellegzetes ízét a savanyú hozzávalókkal fogjuk kiemelni – próbálják ki.
Hozzávalók:
- 4 db kifilézett sós hering
- 1 meghámozott, felkockázott alma
- 10 dkg céklasaláta, az ecetesebb fajtából, felkockázva
- 4 db savanyú uborka, felkockázva
- 1/2 lilahagyma, apróra vágva
- 2 keményre főzött tojás, felkockázva
- 1 főtt krumpli, megpucolva, felkockázva
- 3 dl tartármártás
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Az előkészített, kifilézett heringeket daraboljuk fel, tegyük bele őket egy tálba, majd adjuk hozzájuk a többi hozzávalót, és szépen keverjük össze őket.
Lépés: 2
Fűszerezzünk, és tegyük be a heringsalátát a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. A heringsaláta elkészítése nem egy ördöngösség, a legidőigényesebb művelet maga az előkészítés. Látni fogják, hogy a céklától, és a lilahagymától a salátának szép ciklámen színe lesz.
Tipp:
Ha még tartalmasabbá szeretnék tenni a heringsalátát, akkor adjanak hozzá még több főtt krumplit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet