Céklás heringsaláta

2013-09-27
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Céklás heringsaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 30perc

Ha szereti az olyan ételeket, amelyek nemcsak finomak, hanem a szemet is gyönyörködtetik, akkor próbálja ki a céklás heringsaláta receptünket. Ebben a salátában a hering jellegzetes ízét a savanyú hozzávalókkal fogjuk kiemelni – próbálják ki.

Hozzávalók:

  • 4 db kifilézett sós hering
  • 1 meghámozott, felkockázott alma
  • 10 dkg céklasaláta, az ecetesebb fajtából, felkockázva
  • 4 db savanyú uborka, felkockázva
  • 1/2 lilahagyma, apróra vágva
  • 2 keményre főzött tojás, felkockázva
  • 1 főtt krumpli, megpucolva, felkockázva
  • 3 dl tartármártás
  • bors

Tartármártás készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

Az előkészített, kifilézett heringeket daraboljuk fel, tegyük bele őket egy tálba, majd adjuk hozzájuk a többi hozzávalót, és szépen keverjük össze őket.

Lépés: 2

Fűszerezzünk, és tegyük be a heringsalátát a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek. A heringsaláta elkészítése nem egy ördöngösség, a legidőigényesebb művelet maga az előkészítés. Látni fogják, hogy a céklától, és a lilahagymától a salátának szép ciklámen színe lesz.

Tipp:

Ha még tartalmasabbá szeretnék tenni a heringsalátát, akkor adjanak hozzá még több főtt krumplit.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

  • Virslis-hagymás burgonyasaláta

    Virslis-hagymás burgonyasaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

A fiatal csirkéket a megtisztítás után - előző nap - felnegyedeljük, és sózás után a hűtőszekrénybe tesszük.

Close