Bundázott hal

2012-11-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Bundázott hal 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 4, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg)
  • 1 kiskanál só
  • fél mokkáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 közepes burgonya
  • 8 dkg liszt
  • bő olaj (a sütéshez)
  • 1 db citrom (a díszítéshez)

Tipp:

Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit kissé ki kell nyomkodni és leszárogatni, nehogy sütés közben szétessen.

Elkészítés:

Lépés: 1

A halat besózzuk, megborsozzuk, mustárral leheletvékonyan megkenjük.

Lépés: 2

A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. Alaposan kinyomkodjuk (az így nyert burgonyalevet igyuk meg vagy adjuk leveshez, mert nagyon egészséges). Ez a művelet azért fontos, mert ha túl vizes a burgonya, nem tapad a halra, ami pedig rátapad, sütéskor leválik róla.

Lépés: 3

A megfűszerezett halat lisztbe hempergetjük, majd a burgonyába forgatjuk, amit kissé rá is nyomkodunk. Ahhoz, hogy a hal szép aranybarnára süljön, ne égjen meg, de a nem elég forró olajtól a bundája se váljon le, nagyon figyelni kell a sütésére. Ezért a reszelt burgonyából 1-2 szálat dobjunk az olajba. Ha följön az olaj tetejére és sülni kezd, akkor jó; belerakhatjuk a halszeleteket. Oldalanként 2-3 percig sütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.

Lépés: 4

Majonézes almával tálaljuk, ami úgy készül, hogy a meghámozott, kockákra vágott gyümölcsöt majonézbe keverjük, és kisebb darabokra tépett salátalevelekkel gazdagítjuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    420 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csípős-savanyú leves
Csípős-savanyú leves

A gombát, a póréhagymát és a császárszalonnát vékony csíkokra vágjuk.

Close