Buggyantott tojásleves
2013-08-21- Várható: Buggyantott tojásleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
A buggyantott tojásleves azok közé az ételek közé tartozik, amelyet gyermekként nem szerettem, de felnőtt koromra egészen megkedveltem. Ha Ön szereti a leveseket, és változatosan szeret étkezni, akkor mindenképpen tegye be ezt a tojásleves receptet is a többi receptje közé.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 1,5 liter víz
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika (pirospaprika)
- egész köménymag
- só
- bors
- ecet
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojásleves készítését rántással kezdjük, ehhez kevés olajon kezdjük el addig pirítani a lisztet, amíg zsemleszínű és illatú nem lesz. Ez nagyon fontos része a receptnek, hiszen a pirított liszt aromája adja a tojásleves jellegzetes ízét és illatát.
Lépés: 2
Ha a rántás elkészült, akkor húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük vissza a levest főni, közben sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele jócskán a köménymagból is.
Lépés: 3
Ha a leves alap felforrt, akkor buggyantsuk bele a tojásokat, vagyis nagyon közelről, óvatosan engedjük bele őket. Nagyon fontos, hogy a buggyantott tojáslevest nem szabad megkavarni, hanem az edényt a fülénél fogva kell rázogatni.
Lépés: 4
Még mintegy 5 percig forraljuk a tojáslevest, majd ha elzártuk alatta a tüzet, akkor néhány csepp ecettel bolondítsuk meg.
Lépés: 5
A tojáslevest forrón tálaljuk.
Átlag értékelés
(4.3 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet