Buggyantott tojásleves

2013-08-21
Buggyantott tojásleves
  • Várható: Buggyantott tojásleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

A buggyantott tojásleves azok közé az ételek közé tartozik, amelyet gyermekként nem szerettem, de felnőtt koromra egészen megkedveltem. Ha Ön szereti a leveseket, és változatosan szeret étkezni, akkor mindenképpen tegye be ezt a tojásleves receptet is a többi receptje közé.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1,5 liter víz
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (pirospaprika)
  • egész köménymag
  • bors
  • ecet

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojásleves készítését rántással kezdjük, ehhez kevés olajon kezdjük el addig pirítani a lisztet, amíg zsemleszínű és illatú nem lesz. Ez nagyon fontos része a receptnek, hiszen a pirított liszt aromája adja a tojásleves jellegzetes ízét és illatát.

Lépés: 2

Ha a rántás elkészült, akkor húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük vissza a levest főni, közben sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele jócskán a köménymagból is.

Lépés: 3

Ha a leves alap felforrt, akkor buggyantsuk bele a tojásokat, vagyis nagyon közelről, óvatosan engedjük bele őket. Nagyon fontos, hogy a buggyantott tojáslevest nem szabad megkavarni, hanem az edényt a fülénél fogva kell rázogatni.

Lépés: 4

Még mintegy 5 percig forraljuk a tojáslevest, majd ha elzártuk alatta a tüzet, akkor néhány csepp ecettel bolondítsuk meg.

Lépés: 5

A tojáslevest forrón tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sobieski Elderflower Collins koktél
Sobieski Elderflower Collins koktél

A vodkát, a bodzavirág likőrt, a citromlevet és a cukorszirupot sékerbe öntjük, és jéggel jól összerázzuk.

Close