Brokkolikrémleves

2013-09-28
Brokkolikrémleves
  • Várható: Brokkolikrémleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

A brokkoli az íze, a színe és az illata miatt az egyik legkedveltebb zöldség, amelyből nagyon finom krémleves készíthető. Ráadásul a brokkoli nemcsak ínycsiklandozó, hanem nagyon egészséges is, ezért mindenképpen készítsék el ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli „virág”
  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 liter zöldségleves alaplé
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors

Zöldségleves alaplé készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajon kicsit pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd öntsük fel őket az alaplével.

Lépés: 2

Forraljuk fel az alaplevet, majd adjuk hozzá a brokkolit, és az újra forrástól számítva 4-5 percig főzzük. Közben sózzunk-borsozzunk, ha szükséges.

Lépés: 3

Ha a brokkoli megfőtt, akkor öntsük a leveshez a tejszínt, forraljuk fel még egyszer, majd turmixszoljuk le a levest.

Tipp:

A brokkolikrémlevest még forrón magában, vagy pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zuppa di Italiani - olasz leves
Zuppa di Italiani – olasz leves

A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paradicsomot megmossuk.

Close