Borsófőzelék

2014-04-03
Borsófőzelék
  • Várható: Borsófőzelék 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

Nagyon szívesen gondolok vissza az iskolai menzán való étkezésre, és sokszor eszembe jut a borsófőzelék, amilyen finomat talán azóta sem ettem. Azt mondják, hogy a menzás borsófőzelék azért olyan finom, mert nagy mennyiségben készítik, amire persze nincs lehetőségünk, de a receptünkkel így is elégedettek lesznek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A borsót kezdjük el főzni pont annyi vízben, amennyi ellepi - közben egy picit sózzunk. Ha friss, zsenge zöldborsót kaptunk, akkor csak néhány percig kell főzni, a mirelit borsó főzése egy picit tovább tart.

Lépés: 2

Amíg fő borsó, addig egy kézi habverő segítségével keverjük simára a lisztet a tejben, majd merjünk hozzá a forró léből, és ha megpuhultak a borsók, akkor zúdítsuk bele a habarást az ételbe. Ezt követően még néhány percig forraljuk az ételt, hogy besűrűsödjön, és elmúljon a liszt íze.

Lépés: 3

Ha elzártuk a tüzet a borsófőzelék alatt, akkor ízlés szerint cukrozzunk, én speciel úgy szeretem ezt az ételt, ha jó édes.

Tipp:

A borsófőzelékhez sülteket, esetleg fasírtot kínáljanak.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.