Bodzaszörp

2014-05-14
  • Várható: kb. 9 liter Bodzaszörp
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 99:05 óra

Hozzávalók:

  • 8 liter víz
  • 4 kg cukor
  • 50 dkg citrom
  • 15 db bodzavirág (csak a virága, mert a szára keserű)
  • 1 teáskanál szalicil
  • 5 dkg borkősav

Elkészítés:

Lépés: 1

A 8 liter vízből és 3 kg cukorból cukorszirupot főzünk (amíg el nem olvad, addig forraljuk, kevergetjük).

Lépés: 2

A maradék 1 kg cukrot karamellizáljuk, és a sziruphoz adjuk.

Lépés: 3

A citromokat karikákra vágjuk, és szintén a sziruphoz adjuk.

Lépés: 4

Ha kihűlt a szirup, beletesszük a szalicilt és a borkősavat, valamint a bodzavirágot.

Lépés: 5

Letakarva (lefedve) 4 napig állni hagyjuk, időnként megkeverjük.

Lépés: 6

4 nap után leszűrve, tiszta üvegekbe töltjük.

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártyát is elfogadó..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Eper szörp

    Eper szörp

  • Jaffa szörp

    Jaffa szörp

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cointreau narancslikőr
Cointreau narancslikőr házilag

Öntsük ki a brandyt az üvegpalackból és rakjuk bele a citrusfélék reszelt héját.

Close