Barackos piskóta

2013-12-12
Barackos piskóta
  • Várható: Barackos piskóta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: félédes fehérbor

Hozzávalók:

  • 6 db tojás (M méret)
  • 12 dkg kristálycukor
  • 12 dkg búzafinomliszt
  • 25 dkg sárgabarack dzsem vagy lekvár
  • csipetnyi őrölt fahéj (díszítés)
  • csipet porcukor (díszítés)

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojás sárgáját és a cukrot krémmé keverjük, a fehérjéből kemény habot készítünk. A krémet és a habot óvatosan összekeverjük, miközben a lisztet beleszitáljuk.

Lépés: 2

A tésztát sütőpapírra kb. 1 cm vastagon kiterítjük, majd 180 °C-os előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Lépés: 3

A sárgabarack dzsemet felmelegítjük, ezután megkenjük a piskótalapot, és még melegen feltekerjük. Amikor kihűlt, karikára vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    460,1 kcal
  • Fehérje

    12,1 g
  • Zsír

    62,8 g
  • Szénhidrát

    27,7 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával
Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni.

Close