Barackos piskóta
2013-12-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Barackos piskóta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Borajánló: félédes fehérbor
Hozzávalók:
- 6 db tojás (M méret)
- 12 dkg kristálycukor
- 12 dkg búzafinomliszt
- 25 dkg sárgabarack dzsem vagy lekvár
- csipetnyi őrölt fahéj (díszítés)
- csipet porcukor (díszítés)
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojás sárgáját és a cukrot krémmé keverjük, a fehérjéből kemény habot készítünk. A krémet és a habot óvatosan összekeverjük, miközben a lisztet beleszitáljuk.
Lépés: 2
A tésztát sütőpapírra kb. 1 cm vastagon kiterítjük, majd 180 °C-os előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
Lépés: 3
A sárgabarack dzsemet felmelegítjük, ezután megkenjük a piskótalapot, és még melegen feltekerjük. Amikor kihűlt, karikára vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
460,1 kcal -
Fehérje
12,1 g -
Zsír
62,8 g -
Szénhidrát
27,7 g -
Rost
0,9 g