Balatoni fogasfilé hollandi mártással

2012-11-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Balatoni fogasfilé 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg fogas
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa)
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1/2 citrom
  • 1 babérlevél
  • 1 mokkáskanál egész fehér bors
  • vaj (a tál és a sütőpapír kikenéséhez)

Hozzávalók (hollandi mártáshoz):

  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál víz
  • 6 tojássárgája
  • 1/2 citrom
  • cayenne bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A fogast megtisztítjuk, kifilézzük. A halcsontokból a megtisztított zöldséggel, citromlével ízesítve, babérlevéllel meg fehér borssal fűszerezve enyhén sós alaplevet főzünk, majd leszűrjük.

Lépés: 2

Tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, a halfiléket - miután fölszeleteltük - belefektetjük, enyhén megsózzuk.

Lépés: 3

Halalaplevet öntünk rá (a maradékot lefagyaszthatjuk, mert például halleves ízesítésére felhasználható), megvajazott zsírpapírral beborítjuk, és sütőben, kis lánggal (150 °C; légkeveréses sütőben 140 °C) 12-15 perc alatt megpároljuk.

Lépés: 4

Közben elkészítjük a hollandi mártást. Ehhez a vajat fölolvasztjuk. A vizet a tojássárgájához öntjük, megsózzuk, és vízgőzön, habverővel szüntelenül keverve, habszerűvé verjük. A vízgőzről lehúzva az írótól különvált vajat apránként belecsurgatjuk.

Lépés: 5

Szűrt citromlével ízesítjük, cayenne borssal fűszerezzük. A puha fogasfilét szűrőlapáttal tányérra emeljük, a hollandi mártással leöntjük. Köretnek formázott főtt burgonyát kínálunk hozzá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    499 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Goldfish koktél
Goldfish koktél

A keverőpohárba öntsük bele a hozzávalókat, és adjunk hozzá zúzott jeget.

Close