Baconbe tekert túróval töltött paprika, paradicsommal és krumplival
2013-10-29- Várható: 2 tányér Baconbe tekert túróval töltött paprika, paradicsommal és krumplival
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 2 db nagy burgonya
- 6 szelet bacon szalonna
- 10 dkg tehéntúró
- 25 dkg füstölt sajt
- 1 db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- kakukkfű
- olívaolaj
- chiliszósz
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplikat héjában félig megfőzöm, megpucolom. Közben a hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, átteszem egy keverőtálba, hozzáadom a karikára vágott chilit, s a túrót. Ráütök egy tojást, beleteszem az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.
Lépés: 2
A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházát eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivájom, a masszához adom, újból összekeverem.
Lépés: 3
A krumplikat megpucolom, félbevágom, belsejüket kikanalazom. A masszát beletöltöm a zöldségekbe, majd mindegyiket baconbe tekerem, s belehelyezem egy serpenyőbe, köré teszek forgácskrumplikat, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 30 perc után leveszem a fóliát, a paprikákra és paradicsomokra szórok reszelt sajtot, s átkapcsolok grill fokozatra, míg szépen megpirul.
Lépés: 4
Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, egy krumpli. Teszek rá petrezselyemlevelet és locsolok rá chiliszószt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet