Angolnapörkölt

2012-11-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Angolnapörkölt 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg konyhakész (lebőrözött, kibelezett) angolna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 1 nagyobb paprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 kiskanál só
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A konyhakész angolnát megmossuk, a fejét meg a farkát lecsapjuk, majd a törzsét 5-6 centis darabokra vágjuk.

Lépés: 2

A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és az olajon üvegesre sütjük.

Lépés: 3

A halat hozzáadjuk, 3-4 percig pirítjuk, a pirospaprikával meghintjük. Jól elkeverjük, majd annyi (kb. 2 dl) vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi.

Lépés: 4

A közepes kockákra vágott paprikát és paradicsomot belekeverjük, megsózzuk. Lefödve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, félidőben a borral ízesítjük.

Tipp:

Túrós csusza illik hozzá köretnek.

Jó tanács:

Zúzott fokhagymával meg darált cseresznyepaprikával is ízesíthetjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    365 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fahéj szirup
Fahéj szirup

Törjük a fahéjrúdakat kisebb darabokra, és tegyük bele egy edénybe a vízzel és a cukorral együtt.

Close