Angol kenyérpuding

2013-11-30
Angol kenyérpuding
  • Várható: Angol kenyérpuding 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg kifli
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg mazsola
  • 8 dkg vaj
  • 0,5 l tej
  • 4 db tojás
  • 1 db vanília aroma
  • ízlés szerint friss gyümölcsök

Elkészítés:

Lépés: 1

A kifliket vékony karikákra vágjuk, és kivajazott, tűzálló tál aljára egy réteget rakunk belőle. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, majd meghintjük mazsolával. Ezt rétegezve folytatjuk, míg az edény megtelik.

Lépés: 2

A cukrot összekeverjük két egész tojással és két tojássárgájával, felöntjük vaníliás tejjel, jól összekeverjük, és ráöntjük a lerakott kiflikre. Tetejére néhány darabka vajat teszünk, majd mérsékelten meleg sütőben pirosra sütjük.

Lépés: 3

Tálalásnál nagyobb szeleteket vágunk, és friss gyümölcsökkel díszítve szervírozzuk az ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Angol karácsonyi gyümölcspuding

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    648,7 kcal
  • Fehérje

    14,1 g
  • Zsír

    64,8 g
  • Szénhidrát

    49,9 g
  • Rost

    1,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cointreau Margarita koktél
Cointreau Margarita koktél

Margarita koktél egyik jégkockákkal szervírozott változata.

Close