Ananász szirup

2013-03-27
  • Várható: 1,5 liter Ananász szirup
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 1:02 óra
  • Kész: 1:04 óra

Néhány koktél, amelyben ananász szirup is felhasználásra kerül: Dunmore Sour

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje, kissé felverve
  • 6 csésze kristálycukor
  • 4 csésze ananászlé
  • 2 csésze hideg víz

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Tipp:

Friss ananászlé a legjobb a szirup készítéséhez, de palackozott vagy konzerv gyümölcslé is felhasználásra kerülhet.

Elkészítés:

Lépés: 1

Keverjük össze a tojásfehérjét és a kristálycukrot két csésze hideg vízben egy nagy edényben.

Lépés: 2

Az elegyet rakjuk fel forrni, és közepes majd magas hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett, oldjuk fel teljesen a cukrot a vízben, amíg a folyadék kitisztul.

Lépés: 3

Folytassuk a forralást további 10 percig, alkalmanként megkeverve a cukros folyadékot.

Lépés: 4

Adjuk hozzá az ananászlét a forrásban lévő folyadékhoz, keverjük meg, és várjuk meg, amíg keverék újra forrni kezd.

Lépés: 5

Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk az ananász szirupot, hogy teljesen lehűljön, ami kb. 30 percet vesz igénybe. Egy nagy kanál segítségével fölözzük le a szirup tetejét.

Lépés: 6

Helyezzük a lehűtött ananász szirupot tiszta üvegedényekbe vagy üvegpalackokba. Egészen a tetejéig töltsük fel az edényeket/palackokat, és fedjük le a tetejüket, majd rakjuk mindegyiket a hűtőszekrénybe, legfeljebb 30 napig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Szívtipró báránytokány

A megmosott bárányhúst felkockázzuk, kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az erőspaprika-krémet, meghintjük kevés liszttel, és rövid ideig tovább pirítjuk.

Close