Ananász szirup
2013-03-27- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 1,5 liter Ananász szirup
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 1:02 óra
- Kész: 1:04 óra
Néhány koktél, amelyben ananász szirup is felhasználásra kerül: Dunmore Sour
Hozzávalók:
- 1 tojásfehérje, kissé felverve
- 6 csésze kristálycukor
- 4 csésze ananászlé
- 2 csésze hideg víz
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Tipp:
Friss ananászlé a legjobb a szirup készítéséhez, de palackozott vagy konzerv gyümölcslé is felhasználásra kerülhet.
Elkészítés:
Lépés: 1
Keverjük össze a tojásfehérjét és a kristálycukrot két csésze hideg vízben egy nagy edényben.
Lépés: 2
Az elegyet rakjuk fel forrni, és közepes majd magas hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett, oldjuk fel teljesen a cukrot a vízben, amíg a folyadék kitisztul.
Lépés: 3
Folytassuk a forralást további 10 percig, alkalmanként megkeverve a cukros folyadékot.
Lépés: 4
Adjuk hozzá az ananászlét a forrásban lévő folyadékhoz, keverjük meg, és várjuk meg, amíg keverék újra forrni kezd.
Lépés: 5
Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk az ananász szirupot, hogy teljesen lehűljön, ami kb. 30 percet vesz igénybe. Egy nagy kanál segítségével fölözzük le a szirup tetejét.
Lépés: 6
Helyezzük a lehűtött ananász szirupot tiszta üvegedényekbe vagy üvegpalackokba. Egészen a tetejéig töltsük fel az edényeket/palackokat, és fedjük le a tetejüket, majd rakjuk mindegyiket a hűtőszekrénybe, legfeljebb 30 napig.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet