Almás zsemlefelfújt
2016-02-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Almás zsemlefelfújt 4-6 személyre
- Felszolgálás: 4-6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 3 tojás
- 5 g só
- 1 db citrom
- 60 g cukor
- 8 db másnapos zsemle
- 10 g fahéj
- 4 cl rum
- 1 kg alma
- 100 g mazsolaszőlő
- 50 g vaj
- 50 g porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd felnegyedelve összekeverjük a rumban és kevés tejben felfőzött mazsolaszőlővel, a citrom szűrt levével és reszelt héjával összedolgozott sózott tojásokkal.
Lépés: 2
A másnapos zsemléket félkarikára vágjuk, és ráöntjük a már nem teljesen forró felforralt tejet, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal.
Lépés: 3
Egy mély tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az áztatott zsemle felét, az almakarikás-mazsolaszőlős keveréket, és felülre kerül a többi zsemle. A maradék, felolvasztott vajjal meglocsoljuk, előmelegített sütőben 200 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük. Úgy is készíthető, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a sütés befejezése előtt borítjuk a tetejére, majd a tojáshabot szép rózsaszínre sütjük.
Lépés: 4
Saját edényében, felszeletelve és porcukorral meghintve adjuk asztalra, minél melegebben.
Tipp:
Fehérbor-mártás adható mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
709 kcal -
Fehérje
326 g -
Zsír
177 g -
Szénhidrát
132 g