Almás zsemlefelfújt

2016-02-22
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Almás zsemlefelfújt 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tej
  • 3 tojás
  • 5 g só
  • 1 db citrom
  • 60 g cukor
  • 8 db másnapos zsemle
  • 10 g fahéj
  • 4 cl rum
  • 1 kg alma
  • 100 g mazsolaszőlő
  • 50 g vaj
  • 50 g porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd felnegyedelve összekeverjük a rumban és kevés tejben felfőzött mazsolaszőlővel, a citrom szűrt levével és reszelt héjával összedolgozott sózott tojásokkal.

Lépés: 2

A másnapos zsemléket félkarikára vágjuk, és ráöntjük a már nem teljesen forró felforralt tejet, majd összekeverjük az őrölt fahéjjal.

Lépés: 3

Egy mély tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az áztatott zsemle felét, az almakarikás-mazsolaszőlős keveréket, és felülre kerül a többi zsemle. A maradék, felolvasztott vajjal meglocsoljuk, előmelegített sütőben 200 °C-on 30-40 perc alatt készre sütjük. Úgy is készíthető, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a sütés befejezése előtt borítjuk a tetejére, majd a tojáshabot szép rózsaszínre sütjük.

Lépés: 4

Saját edényében, felszeletelve és porcukorral meghintve adjuk asztalra, minél melegebben.

Tipp:

Fehérbor-mártás adható mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    709 kcal
  • Fehérje

    326 g
  • Zsír

    177 g
  • Szénhidrát

    132 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pástétom fűszeres vajjal
Pástétom fűszeres vajjal

Az apróra vágott vöröshagymát a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk.

Close