Almás-narancsos kacsamell őszibarack toaston

2014-01-20
Almás-narancsos kacsamell őszibarack toaston
  • Várható: 4 adag Almás-narancsos kacsamell őszibarack toaston
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Borajánló: száraz rozé bor

Hozzávalók:

  • 60 dkg egész kacsa
  • csipet étkezési só
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg szójaszósz
  • csipet cayenne bors
  • csipet őrölt kömény
  • 2 dl rozé bor
  • 1 fej fokhagyma
  • csipet majoránna
  • 4 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 db őszibarack konzerv
  • 1 dl napraforgó étolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsamellet leválasztjuk az egész kacsáról, a többi részére ezúttal nem lesz szükségünk. A kacsamellet bőrével felfelé deszkára tesszük, húsáig bevagdaljuk, és besózzuk.

Lépés: 2

Elkészítjük a páclevet méz, szójaszósz, cayenne bors, őrölt kömény, rozé bor, reszelt fokhagyma, só és majoránna keverékéből. Ebbe tesszük bele a kacsamellet, és egy órán át hűtőszekrényben pácoljuk.

Lépés: 3

Az almát és a narancsot ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd teflon sütőben elősütjük. Az őszibarack konzervet leszűrjük, és félretesszük.

Lépés: 4

A kacsamelleket forró olajon elősütjük. Először a bőrös felét pirítjuk meg, majd miután a másik fele is megpirult, ráöntjük a páclevet. Mellétesszük a leszűrt őszibarackot, és 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt rózsaszínre sütjük.

Lépés: 5

Tányérra helyezzük a sült almakarikákat, mellé a narancsot és az őszibarackot. Tetejére tesszük a felszeletelt húst, majd a hús leszűrt levével meglocsoljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    420,5 kcal
  • Fehérje

    31,8 g
  • Zsír

    66,1 g
  • Szénhidrát

    34,8 g
  • Rost

    3,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával
Mexikói sajtleves kukoricával, tequilával és tortillával

Egy kis egzotikum, mert a sajtlevest nem csak a franciák kedvelik.

Close