Almás-narancsos kacsamell őszibarack toaston
2014-01-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 4 adag Almás-narancsos kacsamell őszibarack toaston
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Borajánló: száraz rozé bor
Hozzávalók:
- 60 dkg egész kacsa
- csipet étkezési só
- 10 dkg méz
- 5 dkg szójaszósz
- csipet cayenne bors
- csipet őrölt kömény
- 2 dl rozé bor
- 1 fej fokhagyma
- csipet majoránna
- 4 db alma
- 2 db narancs
- 1 db őszibarack konzerv
- 1 dl napraforgó étolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsamellet leválasztjuk az egész kacsáról, a többi részére ezúttal nem lesz szükségünk. A kacsamellet bőrével felfelé deszkára tesszük, húsáig bevagdaljuk, és besózzuk.
Lépés: 2
Elkészítjük a páclevet méz, szójaszósz, cayenne bors, őrölt kömény, rozé bor, reszelt fokhagyma, só és majoránna keverékéből. Ebbe tesszük bele a kacsamellet, és egy órán át hűtőszekrényben pácoljuk.
Lépés: 3
Az almát és a narancsot ujjnyi vastag karikákra vágjuk, majd teflon sütőben elősütjük. Az őszibarack konzervet leszűrjük, és félretesszük.
Lépés: 4
A kacsamelleket forró olajon elősütjük. Először a bőrös felét pirítjuk meg, majd miután a másik fele is megpirult, ráöntjük a páclevet. Mellétesszük a leszűrt őszibarackot, és 180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt rózsaszínre sütjük.
Lépés: 5
Tányérra helyezzük a sült almakarikákat, mellé a narancsot és az őszibarackot. Tetejére tesszük a felszeletelt húst, majd a hús leszűrt levével meglocsoljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
420,5 kcal -
Fehérje
31,8 g -
Zsír
66,1 g -
Szénhidrát
34,8 g -
Rost
3,9 g