5-hagymaleves

2014-03-19
5-hagymaleves
  • Várható: 5 adag 5-hagymaleves
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 50perc

Ebben a levesben tobzódnak az ízek. Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidlig kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 2 l víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára vágom.

Lépés: 2

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével, ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

Lépés: 3

Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.

Lépés: 4

Merek a levesből, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával
Sült tengeri sügér sütőtökkel és fejes salátával

A hal csodálatos étel, számos módon variálható. Ez most sütőben sült, de grillezve az igazi.

Close