New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

Beküldő : | 0 Komment | Dátum: 2015.április 10. | Kategória : Közlemények

Bartók Marcell - Gourmet Box

Új kreatív séffel bővült a Gourmet Box csapata. A cég nem csak Magyarországon, de a közép-európai régióban is egyedüliként kínál olyan csúcsgasztronómiai fogásokat, amelyeket bárki otthon is 10 perc alatt elkészíthet és frissen tálalhat, ételkészítési szaktudás nélkül is. A sous vide (vákuum alatt) technológiával előkészített ínyenc fogások hosszan eltarthatóak, és a feltálalás előtt rövid idő alatt tökéletesre készíthetőek.

Az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő éttermek konyháira a kiválasztott fogásokat, alapanyagokat. „William érkezésétől új szemléletmódot, a professzionalizmus további elmélyítését várjuk, segítségével még előrébb szeretnénk lépni az izgalmas, gourmet receptek irányába” – mondja el az új, amerikai séf leigazolásával kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box tulajdonosa.

A gasztronómiai területen több vállalkozást is sikerrel üzemeltető szakember rámutat, hogy William Goldenberg közre fog működni a hagyományos fogások újragondolásában, megújításában is.

„A megállapodáskor fontos szempont volt, hogy William elsőrangú, képzett grillszakács is, így a most induló kertipartis, BBQ-s szezonban már az előkészített, pácolt, egyedi ízvilággal fűszerezett húsokat is szállítani tudunk” – mondja el a közeli tervekkel kapcsolatban Bartók Marcell. A sous vide eljárással előkészített alapanyagok lehetővé teszik, hogy a grillezésért felelős házigazda is részt vehessen a partik érdemi részén, maga a grillezés nem vesz igénybe többet 10-15 percénél. A grill termékvonal mellett kiemelt szerep jut a prémium fogásokon kívül még a paleo-, gluténmentes-, fitnesz menüsoroknak is.

A sous vide („szuvid”, vagy „vákuum alatt”) eljárást azért is részesítik előnyben a csúcskategóriás éttermek, mert hatékonyabb erőforrás-gazdálkodást tesz lehetővé, az oxigénmentes környezet növeli az eltarthatóságot, és, ami a legfontosabb, korábban elképzelhetetlen omlósságot, szaftosságot, frissességet kölcsönöz az elkészített fogásoknak.

„A csúcsgasztronómiai fogások segítségünkkel már a háztartásokban is elérhetővé válnak, népszerűségüket növeli, hogy szaktudás nélkül, mindössze egy serpenyővel, lábassal felszerelt alap háztartási konyhában is elkészíthetőek, és nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, adalékanyagot sem” – mondja el a házhoz szállított fogások előnyeivel kapcsolatban Bartók Marcell, a Gourmet Box irányítója, aki hangsúlyozza, termékeik mindig friss, válogatott alapanyagokból készülnek, amelyek nagy részét közvetlenül a termelőktől szerzik be.

A Gourmet Boxról

A Gourmet Box 2014 decemberében indult gasztronómiai vállalkozás, amely a régióban egyedülálló módon kínál kizárólag sous vide technológiával készített, félkész ételeket. A csúcskategóriás, konyhakész fogások egy professzionális gödöllői konyhában készülnek, majd házhozszállítás segítségével jutnak el a lakossági és vendéglátóiparban tevékenykedő felhasználókhoz. Az indulás óta már kétezer adag étel került kiszállításra. A cég előzetes üzleti megállapodást kötött a Traction Tribe csapatával, amit kapacitásbővítésre, marketingre és a külföldi piacralépésre fordítanak; az idei tervek között szerepel az osztrák piacralépés is.

A cég jelenleg is szakmai együttműködést folytat Miklós Csabi móri borásszal is, aki az ételkülönlegességek mellé pincészete legjobb tételeit társítja.

A Sous Vide technológiáról

A sous vide (magyarosan már egyre többször: szuvid) technológia az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb hatású és leginnovatívabb konyhatechnikai eljárása. Az eljárás lényege, hogy a hozzávalókat erre alkalmas műanyag fóliába csomagolják, majd speciális eszközzel kiszivattyúzzák a zsákból a levegőt. A vákuum alá kerülő hús, vagy zöldség ezt követően alacsony hőfokú, hosszú ideig tartó vízfürdőt vesz, ezalatt tökéletesen elkészül. A felhasználás előtt már csak rá kell pirítani kicsit a serpenyőben, és korábban nem is elképzelhető szaftossággal, ízvilággal, omlóssággal találkozhatunk. A tökéletes ízvilág mellett a gasztronómiában azért is részesítik előnyben a vákuum alatt előkészített hozzávalókat, mert az oxigénmentes környezet, a pontosan kontrollált hőkezelés csökkenti a baktériumok elszaporodásának veszélyét, magyarán a romlandóságot. A hosszú, minőségromlás nélküli eltarthatóság mellett nagyon fontos előny, hogy a tálalás előtti elkészítés csak pár percet vesz már igénybe, így a raktrárkészlet, valamint az erőforrásgazdálkodás tekintetében is forradalmi eljárást jelent.

További információ:

  • Kapcsolattartó: Bőhm Kornél
  • E-mail: bohmk(kukac)spindoc(pont)hu
  • Telefon: +36 70 225 2024
Oszd meg ezt a bejegyzést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hermione Granger koktél
Hermione Granger koktél

Bárkanállal keverjük össze a hozzávalókat egy keverőpohárban jéggel legalább 30 másodpercig.

Close