Recipes from Ingredient: alma
A rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó alma gyümölcs fogyasztása, különösen fontos és ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek. Egy alma elfogyasztása főétkezés vagy tejtermék elfogyasztása után, egyfajta védettséget nyújt a koleszterin ellen. Ahogy a régi mondás is tartja: "Naponta egy alma távol tartja az orvost."
Garnélarák saláta
Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, a kaprot és a fokhagymát apróra vágjuk.
Gasztro Trend Tovább olvasomMalacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
Egy pót szilveszteri kiadós étel.
Hobbychef Tovább olvasomNarancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.
Gasztro Trend Tovább olvasomKolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal
A csirkecombokat megmossuk, fellazítjuk rajtuk a bőrt.
Gasztro Trend Tovább olvasomTojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Gasztro Trend Tovább olvasomTiroli almás-mákos rétes
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összekeverjük a mézzel és a mazsolával.
Gasztro Trend Tovább olvasomMandulás almatorta vaníliamártással
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőszekrényben 30-35 percig pihentetjük.
Gasztro Trend Tovább olvasomAlmakompót
A kiadós, magyaros húsételek mellé nagyon jól tud esni egy kis almakompót.
Gasztro Trend Tovább olvasomDiós-almás bejgli
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos, cukros tejben.
Gasztro Trend Tovább olvasom