Másnaposok – tippek másnaposság ellen
Gondolom a cikk olvasói közül, többen élték már át (vagy fogják átélni) a másnapossággal járó kellemetlen tüneteket, mondjuk egy átmulatott éjszaka után (mint a híres Másnaposok című filmben). A hányinger és a szédülés kerülgette őket, a fejük majd széthasadt a fájdalomtól, a gyomruk fel-alá liftezet, és úgy érezték magukat, mintha... tovább
Tovább olvasomKoktél toplisták
Több ezer alkoholos és alkoholmentes koktél létezik, amelyek közül mi is több mint ezernek már megosztottuk a receptjét weboldalunkon. Talán a bőség zavarától is lehet, de sokan vannak úgy velük, hogy nehezen tudnak belőlük választani. Mi számukra egy toplistával szeretnénk kedveskedni, melyeket többféle szempont alapján állítottunk fel. Az egyik legfontosabb... tovább
Tovább olvasomTop 10 alkoholmentes koktél
Ha koktélokra gondolunk, rögtön mindenkinek az alkoholos, és a legismertebb és leginkább kedvelt kevert italok (pl.: Martini, Bacardi, Mojito, Cuba Libre, Gin Tonic) változatai jutnak az eszébe, holott vannak azért jócskán olyan alkoholmentes változatok is, amelyek többnyire hölgyek és gyermekek részére lettek kitalálva. Mi ezekből szemezgettünk jópárat, és gyűjtöttük őket... tovább
Tovább olvasomTop 25 alkoholos koktél
Mára már a vendéglátás részéve váltak a koktélok. Szinte nincs olyan vendéglátóhely, ahol ne lehetne legalább 1-2-öt közülük megtalálni. Természetesen még mindig az egyszerűbben elkészíthető koktélok (pl.: Vodka Narancs, Gin Tonic, Jäger Bull), aratják a legnagyobb sikert, főleg a bulizó fiatalok körében, de azért a bonyolultabb, és esztétikusabban kivitelezett tiki... tovább
Tovább olvasomVörösboros diéta – csak ínyenceknek!
Egy pohár finom borról a legszigorúbb fogyókúra alatt sem szabad lemondani, sőt egyes dietetikusok kifejezetten ajánlják is. Élénkíti a keringést és értékes összetevőinek hála a vörösbor jótékonyan hat az idegrendszerre és a vérképzésre is. A bor az egyik legrégebbi és legnépszerűbb ital, élvezeti cikkünk. Kiemeli az étel ízét, kellemesen átmelegít,... tovább
Tovább olvasomA varázslatos gyömbér – szerelem, ayurveda a modern konyhában
A gyömbér, ez a jellegzetes illatú és nagyon karakteres ízű fűszer és gyógynövény keletről, az indiai konyhából került az asztalunkra. Érdekessége, hogy az európai konyhában elsősorban édességekhez kezdték használni, gyömbéres-mézes sütik és kekszek ízesítéséhez. Nekem is az első élményem egy karácsonyi illat volt, amelyet egy gyömbéres süti árasztott magából. De... tovább
Tovább olvasom